понеділок, 26 грудня 2016 р.

Наскільки стерильно чистити власний простір

Кажуть, аби привести своє життя у порядок, потрібно почистити свій простір.

Наприклад, прибрати непотрібне навколо себе, мотлох, погані спогади. Все, що збирає пил і просто стоїть. Згодна. Частково.

Чому частково? Ну взагалі корисно викидати те, чому прийшов термін (косметичні засоби, наприклад), що не підійшло (можна прилаштувати комусь, кому підійде), що не приносить радості, що лежить мертвим вантажем і не використовується (одяг-взуття). Може, комусь воно більше знадобиться. Можна ж продати-роздати-подарувати.

Також чомусь рекомендується не берегти сентиментальні дрібниці, фотографії - мовляв, живіть сьогоднішнім днем, а у фотографіях ви в минулому. Мовляв, жорстко, але дихати після такого легше й життя змінюється. А тут я категорично не погоджусь.

Фотографії бережуть спогади. Спогади про тих людей, яких ми вже ніколи не побачимо, але які нам дуже дорогі. Спогади про ті моменти, коли ми були щасливі, про досягнення, про щось "уперше". Спогади в пам'яті блякнуть, ми не можемо постійно пам'ятати все в дрібницях, фотографії ж їх оживляють.


Сентиментальні дрібниці. Це, наприклад, будуть доводити ті, у кого немає дітей. Але коли малюк, вклавши душу і всю свою любов, малює чи клеїть листівку, пише невміло свої перші слова - це настільки безцінно, що я готова віддати все за ці сентиментальні дрібниці.
У нас навіть є коробка для дитячих малюнків та поробок.


Книги. Мовляв, прочитав - і нема чого зберігати це вдома.
Також не згодна. І взагалі, мати домашню бібліотеку - це чудово. Як кажуть, у бідних великий телевізор, у багатих - велика бібліотека. Тільки тут я маю на увазі не одноразові книги, які прочитав і забув. Таке цілком можна скачати на гаджет. Бібліотека має бути такою, яку хочеться передавати у спадок.

А ще корисно прибирати з життя людей, спілкування з якими не приносить нічого приємного.

Ви часто чистите свій простір?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.