Ось вам трішки літа :) а то все зима та зима :)
Цвєтаєвський пиріг - оригінальний рецепт - з яблуками. Але ж хто заважає експериментувати? І ось до чого мене довели мої експерименти
Інгредієнти для тіста:
вершкове масло 100гр
сметана півсклянки
борошно 1 склянка
дрібка солі
Інгредієнти для заливки:
сметана 1,25 склянки (тобто склянка і ще четвертина)
яйце 2шт
цукор 3/4 склянки
борошно 2 столові ложки з гіркою
Начинка:
абрикоси (свіжі або заморожені, але заморожені розморожувати не потрібно)
якщо мені вдається розколоти кісточки абрикосові, я додаю в пиріг ще й ядра - дуже смачно
Приготування:
1. Нагріти вершкове масло, аби воно стало рідким.
2. Просіяти борошно.
3. Додати до борошна сметану, масло, сіль.
4. Замісити тісто.
5. Розподілити тісто по формі, зробити бортики.
6. Викласти на тісто попередньо підготовлені абрикоси.
7. Зробити заливку: змішати міксером всі інгредієнти.
8. Залити абрикоси.
9. Випікати 1 годину в розігрітій попередньо духовці при температурі 180 градусів в режимі верх-низ.
10. Вийняти і повністю охолодити.
Смачного :)
Цвєтаєвський пиріг - оригінальний рецепт - з яблуками. Але ж хто заважає експериментувати? І ось до чого мене довели мої експерименти
Інгредієнти для тіста:
вершкове масло 100гр
сметана півсклянки
борошно 1 склянка
дрібка солі
Інгредієнти для заливки:
сметана 1,25 склянки (тобто склянка і ще четвертина)
яйце 2шт
цукор 3/4 склянки
борошно 2 столові ложки з гіркою
Начинка:
абрикоси (свіжі або заморожені, але заморожені розморожувати не потрібно)
якщо мені вдається розколоти кісточки абрикосові, я додаю в пиріг ще й ядра - дуже смачно
Приготування:
1. Нагріти вершкове масло, аби воно стало рідким.
2. Просіяти борошно.
3. Додати до борошна сметану, масло, сіль.
4. Замісити тісто.
5. Розподілити тісто по формі, зробити бортики.
6. Викласти на тісто попередньо підготовлені абрикоси.
7. Зробити заливку: змішати міксером всі інгредієнти.
8. Залити абрикоси.
9. Випікати 1 годину в розігрітій попередньо духовці при температурі 180 градусів в режимі верх-низ.
10. Вийняти і повністю охолодити.
Смачного :)
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.