Я люблю шаманити з м'ясом і кисло-солодкими соусами.
Сьогодні хочу розповісти про журавлиново-апельсиновий соус у якості маринаду.
1. Для соусу нам потрібно (дозування залежить від вашого смаку):
Поставити на вогонь і дати закипіти.
Соус готовий.
2. М'ясо промокнути.
3. Натерти сіллю, перцем, прянощами за смаком.
4. Додати олії соняшникової (або вашої улюбленої рослинної - то потрібно власне для процесу маринування) і соусу. І в такому вигляді відправити в холодильник на добу.
5. Застелити форму для випікання фольгою. Викласти м'ясо із соусом. В м'ясо втикнути кілька бутонів гвоздики.
6. Накрити фольгою, аби фольга не торкалась самого м'яса.
7. Випікати в розігрітій духовці (у мене режим гриль+вентилятор) при 200 градусах приблизно півтори години (на мій шматок стільки, орієнтуйтесь на величину свого). Можна під кінець зняти верхню фольгу десь на 15 хвилин, не більше
Сьогодні хочу розповісти про журавлиново-апельсиновий соус у якості маринаду.
1. Для соусу нам потрібно (дозування залежить від вашого смаку):
- журавлина, замочена у воді на добу мінімум і разом із водою
- апельсин
- цукор або мед за бажанням (я сьогодні використаю цукор)
Поставити на вогонь і дати закипіти.
Соус готовий.
2. М'ясо промокнути.
3. Натерти сіллю, перцем, прянощами за смаком.
4. Додати олії соняшникової (або вашої улюбленої рослинної - то потрібно власне для процесу маринування) і соусу. І в такому вигляді відправити в холодильник на добу.
5. Застелити форму для випікання фольгою. Викласти м'ясо із соусом. В м'ясо втикнути кілька бутонів гвоздики.
6. Накрити фольгою, аби фольга не торкалась самого м'яса.
7. Випікати в розігрітій духовці (у мене режим гриль+вентилятор) при 200 градусах приблизно півтори години (на мій шматок стільки, орієнтуйтесь на величину свого). Можна під кінець зняти верхню фольгу десь на 15 хвилин, не більше