понеділок, 14 листопада 2016 р.

Імбирне печиво

Наближення зими мотивує пекти імбирне печиво. Мої дітлахи дуже люблять цей процес, бо активно беруть участь у цьому веселому процесі :)
А потім смачно ж їсти його з молоком :)

Ось хочу поділитися цікавим та простим рецептом.
Інгредієнти:
100гр вершкового масла
4 столові ложки цукру
2 столові ложки меду
2 яйця
дрібка солі
1 чайна ложка розпушувачу (я замінила сода+лимонна кислота у пропорції 1/2:1/4 чайної ложки)
1 чайна ложка меленої кориці
1 чайна ложка меленого імбиру
за бажанням кілька бутонів гвоздики та кілька зернят кардамону змолоти в кавомолці і просіяти
300-350гр борошна

Приготування:
1. Розм'якшене масло (заздалегідь вийняти, аби нагрілося) розтерти з цукром.
2. Додати мед і перемішати.
3. Додати яйця і перемішати.
4. Додати сіль, розпушувач (у мене сода+лимонна кислота), спеції - корицю, імбир, гвоздику, кардамон - і перемішати.
5. Додати борошно і замісити тісто.
6. Брати невелику кількість тіста, розкочувати - можна дуже тоненько, можна товстіше - і формочками видушувати печиво. Якщо тоненько - печиво буде хрустким, якщо товстіше трішки - буде м'яким.
7. Застелити деко пергаментом і викладати туди печиво. Враховувати, що при випіканні воно трішки росте.
8. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. Якщо товстіше - то 10-12.

З тієї кількості продуктів вийшло 3 дека і ось скільки печива:

Скоро зима :) ви любите імбирне печиво?

31 коментар:

  1. Обожаю имбирное печенье. Спасибо, что рассказала) Теперь слюнки текут!

    ВідповістиВидалити
  2. Имбирное печение очень люблю, но сама никогда его не делала. Спасибо за рецепт! Обязательно попробую приготовить:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. прошу :) насправді рецептів його чимало є. я комбінувала кілька і таким чином вийшов оптимальний для мене :)

      Видалити
  3. Поява імбирного печива в моєму житті - це певна ознака того, що свята вже на порозі)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так до них і вже недалеко :) а настрій можна собі піднімати вже зараз :)

      Видалити
  4. Ой, спасибки за рецепт! Буду готовить ))

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую, що нагадали! Я обожнюю його! Перед Новим роком завжди роблю таке імбирне печиво та ще й ялинку ним прикрашаю. Треба підняти свої записи й теж додати на блог ☺

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. пропоную на ти :)
      із задоволенням почитаю ще рецептик :)
      до ялинки мої печива не доживають :) їх вистачає на день-два

      Видалити
    2. Домовились!
      Я частину одразу на ялинку вішаю, а з неї перший час якось шкода знімати)) Але до Різдва треба пекти нові, но ялинка стає куцою))

      Видалити
  6. Имбирные печеньки у меня всегда ассоциировались с зимой) спасибо за такой вкусный обзорчик)

    http://beyoutiful.com.ua

    ВідповістиВидалити
  7. Наверно, безумно вкусно! Спасибо за рецепт ))))) Эх, Новым годом повеяло....

    ВідповістиВидалити
  8. Ооо, спасибі за рецептик) Ми дуже полюбили імбирні пряники) Минулого року напекли стільки, що й родичам роздавали)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я не знаю поки, коли мої малята їх наїдяться, аби ще й роздавати :) ці проглотіки точать все на своєму шляху :)

      Видалити
  9. Люблю имбирное печенье, но пока сама не готовила))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. То не складно :) і замішується швидко, і печеться також :)

      Видалити
  10. Вкуснотища какая! Надо и мне попробовать, очень уж аппетитно выглядит)

    ВідповістиВидалити
  11. Никогда не пекла имбирное печенье, но рецепт показался мне достаточно простым, так что обязательно возьму его на заметку. Спасибо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, він дійсно простий і все готується швидко :) прошу :)

      Видалити
  12. О, яка краса! В мене навіть формочки є нові, треба зробити. Чудовий рецептик! Оксана, дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Катеринко, прошу :) з формочками його ще приємніше робити :)

      Видалити
  13. Ми робимо такі пряники, але я ще какао додаю, щоб темні були. От тільки ніяк не знайду гарне рішення поміж товщиною пряника й часом, за який він пропікається. В мене вони або не пропікаються всередині, або висихають у духовці. Ще поки не справилася із цим.
    І це ще один пост із закладкою! В мене не такий рецепт, в тебе цікавіший!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ань, а на який режим ти ставиш духовку?
      Какао я ще не пробувала :) проте через цільнозернове борошно вмої також не дуже світлі виходять :)
      але з какао буде круто, діти точно оцінять :) дякую за ідею!

      Видалити
  14. спасибо за рецепт)) еще бы такие формочки с человечками найти))

    ВідповістиВидалити
  15. Оксано, дякую за рецепт, спробую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. прошу :) мої малята постійно хочуть робити це печиво :) їм подобається сам процес :)

      Видалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.