Наближення зими мотивує пекти імбирне печиво. Мої дітлахи дуже люблять цей процес, бо активно беруть участь у цьому веселому процесі :)
А потім смачно ж їсти його з молоком :)
Ось хочу поділитися цікавим та простим рецептом.
100гр вершкового масла
4 столові ложки цукру
2 столові ложки меду
2 яйця
дрібка солі
1 чайна ложка розпушувачу (я замінила сода+лимонна кислота у пропорції 1/2:1/4 чайної ложки)
1 чайна ложка меленої кориці
1 чайна ложка меленого імбиру
за бажанням кілька бутонів гвоздики та кілька зернят кардамону змолоти в кавомолці і просіяти
300-350гр борошна
Приготування:
1. Розм'якшене масло (заздалегідь вийняти, аби нагрілося) розтерти з цукром.
2. Додати мед і перемішати.
3. Додати яйця і перемішати.
4. Додати сіль, розпушувач (у мене сода+лимонна кислота), спеції - корицю, імбир, гвоздику, кардамон - і перемішати.
5. Додати борошно і замісити тісто.
6. Брати невелику кількість тіста, розкочувати - можна дуже тоненько, можна товстіше - і формочками видушувати печиво. Якщо тоненько - печиво буде хрустким, якщо товстіше трішки - буде м'яким.
7. Застелити деко пергаментом і викладати туди печиво. Враховувати, що при випіканні воно трішки росте.
8. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. Якщо товстіше - то 10-12.
З тієї кількості продуктів вийшло 3 дека і ось скільки печива:
Скоро зима :) ви любите імбирне печиво?
Обожаю имбирное печенье. Спасибо, что рассказала) Теперь слюнки текут!
ВідповістиВидалитийого дуже просто робити насправді :)
ВидалитиИмбирное печение очень люблю, но сама никогда его не делала. Спасибо за рецепт! Обязательно попробую приготовить:)
ВідповістиВидалитипрошу :) насправді рецептів його чимало є. я комбінувала кілька і таким чином вийшов оптимальний для мене :)
ВидалитиПоява імбирного печива в моєму житті - це певна ознака того, що свята вже на порозі)
ВідповістиВидалититак до них і вже недалеко :) а настрій можна собі піднімати вже зараз :)
ВидалитиОй, спасибки за рецепт! Буду готовить ))
ВідповістиВидалитиПрошу! Буде смачно :)
ВидалитиДякую, що нагадали! Я обожнюю його! Перед Новим роком завжди роблю таке імбирне печиво та ще й ялинку ним прикрашаю. Треба підняти свої записи й теж додати на блог ☺
ВідповістиВидалитипропоную на ти :)
Видалитиіз задоволенням почитаю ще рецептик :)
до ялинки мої печива не доживають :) їх вистачає на день-два
Домовились!
ВидалитиЯ частину одразу на ялинку вішаю, а з неї перший час якось шкода знімати)) Але до Різдва треба пекти нові, но ялинка стає куцою))
Имбирные печеньки у меня всегда ассоциировались с зимой) спасибо за такой вкусный обзорчик)
ВідповістиВидалитиhttp://beyoutiful.com.ua
у нас за вікном майже зима :)
Видалитидякую, завітаю :)
Наверно, безумно вкусно! Спасибо за рецепт ))))) Эх, Новым годом повеяло....
ВідповістиВидалитисаме так :) наганяємо різдвяний настрій :)
ВидалитиОоо, спасибі за рецептик) Ми дуже полюбили імбирні пряники) Минулого року напекли стільки, що й родичам роздавали)
ВідповістиВидалития не знаю поки, коли мої малята їх наїдяться, аби ще й роздавати :) ці проглотіки точать все на своєму шляху :)
ВидалитиЛюблю имбирное печенье, но пока сама не готовила))
ВідповістиВидалитиТо не складно :) і замішується швидко, і печеться також :)
ВидалитиВкуснотища какая! Надо и мне попробовать, очень уж аппетитно выглядит)
ВідповістиВидалитиі ще воно дуже смачне :)
ВидалитиНикогда не пекла имбирное печенье, но рецепт показался мне достаточно простым, так что обязательно возьму его на заметку. Спасибо!
ВідповістиВидалититак, він дійсно простий і все готується швидко :) прошу :)
ВидалитиО, яка краса! В мене навіть формочки є нові, треба зробити. Чудовий рецептик! Оксана, дякую!
ВідповістиВидалитиКатеринко, прошу :) з формочками його ще приємніше робити :)
ВидалитиМи робимо такі пряники, але я ще какао додаю, щоб темні були. От тільки ніяк не знайду гарне рішення поміж товщиною пряника й часом, за який він пропікається. В мене вони або не пропікаються всередині, або висихають у духовці. Ще поки не справилася із цим.
ВідповістиВидалитиІ це ще один пост із закладкою! В мене не такий рецепт, в тебе цікавіший!
Ань, а на який режим ти ставиш духовку?
ВидалитиКакао я ще не пробувала :) проте через цільнозернове борошно вмої також не дуже світлі виходять :)
але з какао буде круто, діти точно оцінять :) дякую за ідею!
спасибо за рецепт)) еще бы такие формочки с человечками найти))
ВідповістиВидалитипрошу :) я купувала два роки тому їх у Тескоми :)
ВидалитиОксано, дякую за рецепт, спробую.
ВідповістиВидалитипрошу :) мої малята постійно хочуть робити це печиво :) їм подобається сам процес :)
Видалити