Наближення зими мотивує пекти імбирне печиво. Мої дітлахи дуже люблять цей процес, бо активно беруть участь у цьому веселому процесі :)
А потім смачно ж їсти його з молоком :)
Ось хочу поділитися цікавим та простим рецептом.
100гр вершкового масла
4 столові ложки цукру
2 столові ложки меду
2 яйця
дрібка солі
1 чайна ложка розпушувачу (я замінила сода+лимонна кислота у пропорції 1/2:1/4 чайної ложки)
1 чайна ложка меленої кориці
1 чайна ложка меленого імбиру
за бажанням кілька бутонів гвоздики та кілька зернят кардамону змолоти в кавомолці і просіяти
300-350гр борошна
Приготування:
1. Розм'якшене масло (заздалегідь вийняти, аби нагрілося) розтерти з цукром.
2. Додати мед і перемішати.
3. Додати яйця і перемішати.
4. Додати сіль, розпушувач (у мене сода+лимонна кислота), спеції - корицю, імбир, гвоздику, кардамон - і перемішати.
5. Додати борошно і замісити тісто.
6. Брати невелику кількість тіста, розкочувати - можна дуже тоненько, можна товстіше - і формочками видушувати печиво. Якщо тоненько - печиво буде хрустким, якщо товстіше трішки - буде м'яким.
7. Застелити деко пергаментом і викладати туди печиво. Враховувати, що при випіканні воно трішки росте.
8. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. Якщо товстіше - то 10-12.
З тієї кількості продуктів вийшло 3 дека і ось скільки печива:
Скоро зима :) ви любите імбирне печиво?