неділю, 22 січня 2017 р.

М'ясо, запечене у журавлиново-апельсиновому соусі

Я люблю шаманити з м'ясом і кисло-солодкими соусами.
Сьогодні хочу розповісти про журавлиново-апельсиновий соус у якості маринаду.

1. Для соусу нам потрібно (дозування залежить від вашого смаку):
  • журавлина, замочена у воді на добу мінімум і разом із водою
  • апельсин
  • цукор або мед за бажанням (я сьогодні використаю цукор)
Збити у блендері.

Поставити на вогонь і дати закипіти.
Соус готовий.

2. М'ясо промокнути.
3. Натерти сіллю, перцем, прянощами за смаком.

4. Додати олії соняшникової (або вашої улюбленої рослинної - то потрібно власне для процесу маринування) і соусу. І в такому вигляді відправити в холодильник на добу.

5. Застелити форму для випікання фольгою. Викласти м'ясо із соусом. В м'ясо втикнути кілька бутонів гвоздики.

6. Накрити фольгою, аби фольга не торкалась самого м'яса.

7. Випікати в розігрітій духовці (у мене режим гриль+вентилятор) при 200 градусах приблизно півтори години (на мій шматок стільки, орієнтуйтесь на величину свого). Можна під кінець зняти верхню фольгу десь на 15 хвилин, не більше