середа, 3 травня 2017 р.

Кекс із зефірним шаром


Вітаннячка!

Сьогодні розповім вам про кексик, покритий зефірним шаром.

Кекс:
5 яєць
3/4 склянки цукру
дрібка солі
125гр масла
1 склянка борошна
ягоди на ваш смак

Зефірний шар:
1 склянка цукру
6 столових ложок води
1 чайна ложка желатину

Готуємо кекс:
1. Збити яйця з цукром і дрібкою солі.
2. Додати перетерте масло, збити.
3. Додати борошно, збити до однорідної маси.
4. Ягоди на ваш смак, перемішати ложкою.
5. Вилити у форму, відправити у розігріту 200-220 духовку, через 10хв зменшити температуру до 180. Загалом випікати 1 годину або до готовності (дивіться на товщину вашого кексу).

Готуємо зефірний шар:
1. Желатин залити 2 столовими ложками води.
2. Цукор залити 4 столовими ложками води і розчинити на вогні.
3. Збити на високих обертах до пружної маси.
4. Викласти швидко на кекс - дуже швидко застигає.
5. За бажанням посипати тертим шоколадом або готовою посипкою.

Смачного :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.