середа, 4 січня 2017 р.

Улюблений салат без назви з виноградом та пармезаном

Цей салат є чомусь нашим традиційним різдвяно-новорічним.
У всіх олів'є - у нас цей салат без назви.
Як так склалося - я не пам'ятаю вже :)

Салат є пошаровим.
Але потім перед подачею ви можете цілком його перемішати, ну або ж кожен може брати собі певну кількість і перемішувати вже у свої тарілці.

Інгредієнти:

  • пекінська капуста
  • філе курки - вистачає половинки курогрудки на 1 миску салату
  • солодкий перець - 1 перчина на салат або по півперчини різного кольору
  • білі сухарики саморобні
  • волоські горіхи
  • виноград
  • сир пармезан або грана падана

Для соусу:

  • гірчиця (можна Діжонську, я люблю Баварську) - 1 ст.л.
  • мед - 1,5 ст.л.
  • лимонний сік - 0,5 ст.л.
  • олія на смак - 6 ст.л. (в моєму випадку, нерафінована соняшникова)
  • улюблені трави (у мене Італійські)

Приготування:

1. Курку порізати кубиками і обсмажити на сухій сковорідці до злегка зарум'яненого стану.

2. Не забути підсмажити порізаний білий хліб до стану сухариків.

3. Змішати ложкою всі інгредієнти для соусу.

4. На дно салатника викласти порізану пекінку.

5. Далі куряче філе.

6. Полити половиною соусу.

7. Додати солодкий перець, порізаний кубиками.

8. Сухарики.

9. Подрібнені волоські горіхи.

10. Полити другою половиною соусу.

11. Виноград порізати половинками або четвертинками - ап ту ю, дивитесь власне на розмір винограду.

12. Посипати тертим пармезаном.

Мій чоловік називає його "салатик з післясмаком".
Усім смачного!