середа, 23 листопада 2016 р.

23 листопада - День еспресо :)

Вітаю всіх любителів кави еспресо :)
Адже сьогодні - 23 листопада - National Espresso Day :)

Як зробити ідеальну каву еспресо like an Italian:
вода: вибирай уважно, адже це надважлива складова;
помол кави: має бути розміру столової солі;
правильна порція: 18-21 грам змеленої кави для стандартної порції;
температура: 90-96 градусів за Цельсієм є ідеальною температурою для приготування кави;
час: 25-30 секунд буде достатньо для всього процесу.

Buon appetito! ;)

12 коментарів:

  1. Я кофе очень люблю, но предпочитаю капучино:) Хотя иногда есть желание выпить чашечку эспрессо)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. капучіно теж люблю :) хвала розробнику кавомашини :)

      Видалити
  2. А я латеман)) еспресо п'ю рідко, але є місця, де воно таке, що мммм...)

    ВідповістиВидалити
  3. Ароматна чорна кава - це моя пристрасть та слабкість. Ніколи не псую пряно-гіркуватий смак цукром, молоком чи ще чимось. Мабуть це свято придумали такі кавомани як я! Супер!
    http://elenabienvenido.blogspot.com.es/

    ВідповістиВидалити
  4. Я кавоман, але більше по американо, капучіно або флет уайт)) Не знала, що існує день еспресо ☺

    ВідповістиВидалити
  5. О, я і не знала, що то було свято! Я вранці зазвичай пью двойний еспресо, роблю дома, в нашій кавоварці. Обожнюю!! Правда, я беру більше кави, в мене дуже насичений напій виходить, я так люблю.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я в джезві також дуже люблю каву варити. особливо якщо чоловік ще пошаманить над нею, додасть прянощі різні :)

      Видалити
  6. Я обожаю эспрессо, мой любимый напиток!! Согласна, что хорошая вода - залог вкусного кофе))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. філіжаночка ароматного еспресо зі шматочком шоколаду - що може бути кращим :)

      Видалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.